İş mi arıyorsunuz? Yeni bir işe mi ihtiyacınız var? Siz de Uzman Olmak İster Misiniz?
İş mi arıyorsunuz? Yeni bir işe mi ihtiyacınız var? Yoksa işiniz var, işinizi kuracak miktarda paraya mı ihtiyacınız var?
Hiç endişe etmeyin. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda sizin imdadınıza yetişecek projelerle geliyor. Bu projelerden biri de kırsal kesimlerde yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden genç nüfusla ilgilidir. Tarım ve Orman Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada gençleri sevindirecek bir müjde verdi. Müjde kapsamında 250 bin lira destek verileceği açıklandı.
Ne Kadar Destek Verilecek?
Daha önce yürütülen proje kapsamında verilen destek miktarı bu yıl artırıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, proje destek miktarının kişi başı 100 bin lira yerine 250 bin lira olduğu belirtildi.
Projenin Detayları Nelerdir?
Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda uygulan projenin kapsamı şöyle;
- Proje, 14 Ocak 2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Uzman Eller Projesi, 2022 2024 yılları arasını kapsamaktadır.
- Projenin tam adı “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı’dır.
- Projenin kırsal kalkınma destekleri kapsamında yürütülmektedir.
- Proje, 2021 yılında 81 ilde uygulanmış ve kişi başı 100 bin lira hibe yardımı yapılmıştır. Bu yıl miktarı arıtılarak 250 bin olmuştur. Geçen yıllarda 1023 kişiye hibe verilmiştir.
- Milli Eğitim Bankalığı ile yapılan protokol sonucu hibenin alanı genişletilmiştir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’na ait; tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi gibi alanlarda eğitim veren lise ve dengi okullarından mezunları da bu projeden yaralanabilecek.
- Proje ile ilgili başvurular, güncel uygulama rehberi hazırlandıktan sonra alınacak.
Projenin Amacı Vatandaşlar Tarafından Merak Ediliyor
Projenin amaçları şunlardır;
Kırsal kesimde yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden genç nüfusun istihdam edilmesine katkı sağlamaktır. Proje den faydalanmak isteyen gençler; üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri gibi fakülte ve yüksekokullarından mezun olmaları gerekiyor.
Proje kapanında gençlerin; bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği desteklenerek bu sayede; belirtilen faaliyetlerin eğitim görmüş kişilerce icra edilmesine katkı sağlamak ve eğitimli kişilerle yapılan faaliyetler sonucu ürün kalitesini ve verimliliği, üretim miktarını artırmak oluyor.

